Stämning...!

Hej på er!
 
Ännu en dag på Maxi... en dag för tidigt, jag vet, men ibland blir det så...
Middagen igår var trevlig och maten var bra! Gjorde det lätt för mig...
Kycklingfiléer i en form (salt&peppar), vispgrädde, soya och klickar med mangochutney, laga i 200 graders ugn i ca 40 minuter... Mina filéer var inte helt tinade, därför tog jag den tiden... Gott och enkelt med ris och en grönsallad till!
Sen åt vi mina pumpa-/pepparkaksmuffins! Jodå, helt ok, tycker jag! De var faktiskt lchf!! Det ni! Och receptet hittade jag på... varsågoda!
 
Pepparkaksmuffins
3 ägg
2 msk sukrin mellis
2 msk smält kokosolja
5 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1½ tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda
 
ca 25 g mjukt smör
ca ½ brk (liten) Philadelphiaost
2 tsk sukrin mellis
 
Vispa ägg och socker, rör i oljan och sen de torra ingredienserna!
Grädda ca 20 minuter!
Vispa ihop frostingen och spritsa/bred på de kallnade muffisarna!
 
Möjligen hade jag kunnat använt lite mindre kokosmjöl, de var aningens för "stabbiga"... annars bra (o-)sötade!
 
För säkerhets skull hade jag köpt glass också och det åts förstås med...!
Ja, och Helg är det i helgen... ja, ni fattar... Jag har faktiskt varit ute och klätt mina buskar på framsidan med ljus-nät! Jo, vi brukar ha dem i våra två små träd där, men i år är det ena trädet ("honan"...) nedklippt och så litet och "tanigt" att nätet inte skulle sitta kvar... så det fick bli på buskarna istället! Får se ikväll, när det blir mörkt, hur det ser ut! Men i alla fall lagom till denna mörka Helg... Kanske kommer jag förbi en kyrkogård också, där är ju så fint just denna helg...
 
Ha det, hörni! Kanske hörs vi senare...
 

Naturlig inredning!

Hej på er!
 
Varit på Ikea idag, mer till Landet...! Ha! Jo, vi köpte det helt möblerat och med lampor och mattor... meen... nja, det finns alltid saker man "behöver" ändå...! Nu köpte jag två sänglampor, vill byta ut de "gamla" som fanns där... fler galgar, två skinnfällar (men jag höll mig till "fusk-" den här gången...), en ram till en jätte fin målad bild jag har... och så två underlakan till "hemma"... ja, som sagt, gratiskaffet har man betalt flera gånger om...!!
Men det är kul!
På vår eftermiddagspromenad plockade jag lite "pynt" i skogen! Jo, sonen&sambon kommer ju ikväll och jag ska laga lite mat... alltid trevligt! Ser nästan lite jul-likt ut, men temat är förstås "HÖST"! Eller möjligen "HALLOWEEN/ALLHELGONA-"... jaja... vilket som... mysigt är det!

Funderar på efterrätten...? Har köpt en efterrätt, men kanske att jag ska baka muffins...
...pumpamuffins med pepparkakssmak! Blir det bra, kommer recept!
 
Ha en bra onsdags-kväll, alla Vänner!
 
 

Korsord!

Go´kväll på er!
 
Dottern och jag löste korsord! Ha! Jag är ganska bra på korsord faktiskt, om jag får säga det själv... Under några år, "i min ungdom", så hade jag alltid korsord på gång!
Jodå, det började bra... men så fastnade jag... hm... Dottern tyckte det var svårt... men man lär sig ganska mycket på att lösa korsord ofta... många ord kommer igen... jo, det är kul...
Mindre kul var det här jobbet... men ja... nu är det gjort, för den här gången...!
 
Go´natt med Er!
Hörs imorgon igen!
 

Hemmafrugrubbel

...i huvudet på en medelålders trebarnsmamma...

RSS 2.0