Paj+soppa+glass...

Halloj!
Titta, vad det "bidde"! En stor vanlig pumpapaj...
...en liten "ovanlig" pumpapaj...
...och en krämigt god pumpasoppa! Jag kokade en lök och en gul paprika i lite god buljong... öste på med det ugnsbakade pumpaköttet och mixade alltihop med en stor klick philadelphiaost (+salt)! Den blev jätte fin! Lite fetaost och svartpeppar var gott på! Och så mina fröknäcke med ost... ujuj...!
Nu håller mannen på att göra egen chokladglass! Men det är inte till morgondagens middag, utan till ett senare tillfälle... *sorry folks, som kommer imorgon...!
 
Jaja... det är fredag och snart ska vi bänka oss framför Idol!
Kram på er!

Halloween!

Hejsvejs!
Ja, det är ju AllHelgona- eller Halloween i helgen! Vi ska ha lite familjemiddag, det var så länge sedan! Tänkte baka en pumpapaj till efterätt, egentligen var den tänkt att bli lchf, faktiskt! Meeen... hm, cheesecaken jag också hade tänkt göra, trodde jag innehöll pumpa även den, men det var sötpotatis... och den bör göras dagen innan och nu har jag inte ingredienserna... ååååå, orkar inte handla mer idag!! Det får bli bara pumpapaj, fast vanlig då... suck...
http://www.arla.se/recept/amerikansk-pumpapaj/
Jag har gjort den förut, den är god!
Lunchen idag blev "honungsglaserad" kyckling med lättstuvad broccoli och grönt, gott! Jag blandade olivolja, några droppar soya, tomatpuré och lite honung som en "glaze", rörde om och penslade kycklingen... Kryddade med Santa Marias Allroundkrydda... in i ugnen ca 15 minuter på 225gr... jätte gott!
En varm "grönis" på det! Jo, varma smoothisar är gott den här årstiden, prova!
Wilma och jag har gått en promenad i skogen... Jag letade oranga löv, för att dekorera med vid dukningen imorgon... men de flesta löv har hunnit till gul/brunt... jaja, några blev det i alla fall... Wilma tyckte vi skulle ha kottar också...!
 
Nu ska jag upp och känna på min pumpa, ha det!

"Intervju"...

Hej där!
 
Idag hade jag ett möte med en lärare/forskare från Linköpings Universitet! Ja, låter spännande va´?! Jo, men visst är det lite kul! Hon har hittat min blogg och sedan tagit kontakt... Hon håller på med en studie i "kvinnor som arbetar i och kring hemmet", ungefär... typ som vi hemmafruar! Nu finns ju alla möjliga varianter på att arbeta hemma, man kan ju driva både företag och bloggar, samtidigt som man är hemma-mamma med sina barn... eller som jag som är "ren och skär" hemmafru! Haha! Jo, för tyvärr är det väl så, att några pengar för bloggen får jag inte... jaja...
 
Kul var det, om än lite udda att sitta och "briljera" om sig och sitt...! Att någon kan vara så intresserad av mitt liv liksom... ha...!
 
Och vet ni, jag har inga bilder idag!! Hu, vad tråkigt!
 
Kjaaam! *Återkommer

Hemmafrugrubbel

...i huvudet på en medelålders trebarnsmamma...

RSS 2.0