HEMMA!

Hej på er!
 
Början på slutet, kan man väl säga... ja, det är nu sista semesterveckan för oss (vecka 5...)! Men vi har haft en fantastisk semester! Åh, vad Landet har gett oss mycket! Sen att vädret har varit kanonfint nästan hela tiden, helt underbart!
 
Jag har så många bilder jag vill visa, men... jaja, ni får se ett "axplock"...!
Stormlyktor, som jag fyndade på Maxi! Helt superperfekta, med led-lampor! Otroligt effektfullt på kvällen!
Vi hade min barndomsvän och hennes man hos oss och skulle bl a ut i skogen och leta svamp... Nja, det här var den första vi hittade, en "huggis"!! Blä!
Och tyvärr blev det inte mer än två små kantareller...
Innan de lämnade oss, var vi ner till "Gryts Varv" och åt god lunch på bryggan! SÅ underbart med sol, vind och vatten!!
Nästa kväll provade mannen och jag de lokala kräftorna! Ojoj, nog de godaste jag någonsin ätit! Blir bra till den framtida kräftskivan!! Jo, Wania gillade också...!
Hm ja, lite god dricka...
Vi var i skogen och plockade blåbär, rätt stora och fina på några ställen... Men SÅ MYCKET MYGG!!! Jag dööör! Men vi fick ihop till några tallrikar med mjölk...
Vi har otroligt mycket trollsländor och fjärilar i vår lilla glänta! De här Blåvingarna är mycket sällskapliga...
När jag läser mina böcker, så går mannen med lurar på och lyssnar på sina böcker och samtidigt så pysslar han lite med sin nya hobby...! Den här fina "baljan" byggde han för mina små dvärsyrénbuskar!
Han tjärade "änd-trä´t", så nu luktar det gott också!
Åkt båt har vi gjort! Skönt när det är så otroligt varmt, lite "havsbris"!
Annars går det bra att svalka sig i vattenspridaren också! Eller poolen... jo, "vattna hundarna" har vi fått göra flera gånger om dagen...
Wania går i landen och äter vad hon kan... men vad är detta...?!!
Men mest sitter vi i solen (och skuggan!) och läser och tar det lugnt...
...och vatten går det åt en del! Puh!
En liten kul krabat som gick över vår trädgård...?!! Mannen la tumstocken bredvid för att det skulle synas hur stor den verkligen var!! Urtidsdjur...?!!
Ibland håller även jag mig i skuggan...!
Glass är gott i värmen! Här tog vi en kvällspromenad utefter viken bort till Grännäs Camping...
Iskaffe är också "smarrigt"!
Badat har vi gjort! Nere vid vår fina badbrygga!
Nu i helgen kom våra kära grannar ut! De hade bl a med sig grekiska öl!! Åh, min favorit!!
Avslutar den här gången med en fin kvällsbild! Vi hade varit med båten bort till campingen och ätit på deras mysiga uterestaurang! Vår yngsta dotter var med! Mysigt, mysigt! Perfekt båtkväll!
 
Ha det, hörni, tills vi hörs nästa gång!
Glöm inte dricka i värmen!
Pöss!

I´m back home!!

Hej på er!
 
Några dagar på Landet igen! Jo, men man måste ju passa på! Nu har vi haft en hel vecka med finfint sommarväder! Underbart! Mamma var med de sista dagarna...
 
Här kommer lite bilder!
Varje gång vi kommer ut, så fyller vi kylen! Haha, det ser ut som att vi skulle få gäster, men det var faktiskt bara vi två...
...men äter gör vi ju, stup i kvarten...!
En dag blev det "blodspårning"! Mannen satt en hel dag och gjorde egna "vimplar" att markera spåret med...
Jodå, hon hittade "rådjuret"!! Min "gangster"!!
Båt har vi åkt! Helt ok, tycker Wilma!
Men mycket tid går åt till det här... läsning! Och så en och annan kaffe förstås...!
Grilla är trevligt...
...och bada! Att bada i tårtlocket var ingen höjdare, så när jag var in och hämtade mamma i Linköping, köpte vi också på oss en rejäl POOL!! Yiiipiiie!
Ja, mamma och Maia fick bo i "Lillstugan"! Helt ok... tyckte Maia!
En dag fick vi åka båt själva, mannen och jag, medans mamma och "doggsen" softade hemma... Mannen ville bada, men nja... det blev inget riktigt bad alls! Jag doppade tårna... riktigt skönt!
En kväll var vi in till Söderköping och åt glass! GOD glass! Nej, inte på "Smultronstället", där har vi tyvärr mest dåliga erfarenheter... Men det finns god glass på andra ställen! Trevligt!
Ok, jag avslutar med det värsta! Mannen var iväg med bilen på ett ärende och helt plöstligt ligger denna "kompis" i hundarnas och min "idyll"!! Snabbt fick jag in hundarna och stängde dörren! Men där kunde han ju inte ligga...?!! Jag ville ju se vart han tog vägen... På med stora gummistövlarna (jag hade skjorts och bh på mig...!) och ut igen...! Hämtade för säkerhets skull en stor spade i förrådet... hm... Jag var helt övertygad att han var "zigzagig" och att det var en huggorm, men... i efterhand tror vi att det var en hasselsnok... "ovanlig och HELT ofarlig"...
 
Jaja, där stod jag i min "mundering" när mannen kom hem och var ganska skärrad...! Hu! Men då hade "ormet" krypit iväg...!! Jaja... jag vet ju att de finns där ute i naturen, men måste de vara där jag och mina hundar är...?!
 
Usch, nog nu... Mannen väntar där uppe på att fotbollen ska börja, Brasilien/Holland... jag ska kanske titta en stund...
 
Ha det hörni, ha tålamod till mitt nästa inlägg! *blink
Kram!

Vaccinerad!

Hej på er!
 
Ja, det blir lite "tunt" nu på bloggen, när det är semestertider... f´låt...
Men vi har förstås varit på Landet! Faktiskt nästan en hel vecka! Vädret har mest varit uselt, men vi har haft det mysigt ändå... Hos Bagaren har vi varit några gånger... En regnig dag hade han fullt hus och dessutom en musikant som spelade och sjöng, trevligt, trevligt!
Vi har sett på film, läst och lyssnat på böcker...
Och en dag fick hundarna gå "Blodspår"!!! Ja, vår närmaste granne tränar sina två hundar och hon frågade om vi ville testa med våra... Wilma fick gå först... njo, det var nog kul, men kottar var ju också kul och så regnade det ju...! Wania var en riktig "hunter"!! Ojoj! Nu har vi en sån här rådjursklöv i frysen (usch och blä!!), men vi måste fråga skogsägaren först om han tillåter sån här "spårning"... det måste man visst göra... Men hundarna sov rätt gott den eftermiddagen! Haha!
Vacker "natur"!
Det här är lyx, i en sommarstuga! Men ack så härligt ändå! Jo, för även om det är skönt att slippa alla vardagliga "måsten", så är det en annan sak att tvätta "litegrann"! Några handdukar eller underkläder, så kan man stanna ytterligare några dagar, utan att åka hem till "stan" för att tvätta! Mycket praktiskt! Soliga dagar får förstås tvätten torka ute, men annars går det bra så här också...
Mannen har handarbetat lite... både STORT...
...och smått!
Ja, vedklyven hade vi också med oss, så "egen/hemgjord" ved finns nu att elda! YEAH!!
Ibland har vi suttit ute på vår tak-veranda, med värme på, och lyssnat på det "porlande regnet"... nja, ibland var det ganska häftigt regn med åska...!
Tyvärr, så har vi plockat rätt många fästingar, främst på Wilma... Men jag har tagit dem gående, så förhoppningsvis ingen "skada skedd"... men man blir lite "nojjig", det kliar överallt sedan!
(Så idag var vi och fyllde på TBE-vaccinet! Do it, just DO IT!!)
Vi testade hundarnas flytvästar, om de fortfarande gick på...
...och häromkvällen klarnade vädret upp och vi fick äntligen prova båten!
Yiiihaaa! Det var roligt!
Den här var mindre rolig... men han var lugn och fin, låg bara och solade...!
Fem hungriga fågelungar har vi i ett bo vid förrådet! Mamman och Pappan flyger hela dagarna och fixar mat åt dem! Ungarna bara skriker - MER!!!
Korsord på altanen... Båda hundarna låg under filten och sov... fast Wania vaknade till här, hon kan inte missa att bli fotad!
En dag var vi ner till Söderköping och åt glass! Och hos Bagaren köpte vi urgoda jordgubbar! Mums!
En sista hälsning, från en "kompis" på Landet...! Men han verkar ha somnat...? Jaja...
 
Ha det, vi hörs igen!
Ps.
Ds.

Hemmafrugrubbel

...i huvudet på en medelålders trebarnsmamma...

RSS 2.0