Vaccinerad!

Hej på er!
 
Ja, det blir lite "tunt" nu på bloggen, när det är semestertider... f´låt...
Men vi har förstås varit på Landet! Faktiskt nästan en hel vecka! Vädret har mest varit uselt, men vi har haft det mysigt ändå... Hos Bagaren har vi varit några gånger... En regnig dag hade han fullt hus och dessutom en musikant som spelade och sjöng, trevligt, trevligt!
Vi har sett på film, läst och lyssnat på böcker...
Och en dag fick hundarna gå "Blodspår"!!! Ja, vår närmaste granne tränar sina två hundar och hon frågade om vi ville testa med våra... Wilma fick gå först... njo, det var nog kul, men kottar var ju också kul och så regnade det ju...! Wania var en riktig "hunter"!! Ojoj! Nu har vi en sån här rådjursklöv i frysen (usch och blä!!), men vi måste fråga skogsägaren först om han tillåter sån här "spårning"... det måste man visst göra... Men hundarna sov rätt gott den eftermiddagen! Haha!
Vacker "natur"!
Det här är lyx, i en sommarstuga! Men ack så härligt ändå! Jo, för även om det är skönt att slippa alla vardagliga "måsten", så är det en annan sak att tvätta "litegrann"! Några handdukar eller underkläder, så kan man stanna ytterligare några dagar, utan att åka hem till "stan" för att tvätta! Mycket praktiskt! Soliga dagar får förstås tvätten torka ute, men annars går det bra så här också...
Mannen har handarbetat lite... både STORT...
...och smått!
Ja, vedklyven hade vi också med oss, så "egen/hemgjord" ved finns nu att elda! YEAH!!
Ibland har vi suttit ute på vår tak-veranda, med värme på, och lyssnat på det "porlande regnet"... nja, ibland var det ganska häftigt regn med åska...!
Tyvärr, så har vi plockat rätt många fästingar, främst på Wilma... Men jag har tagit dem gående, så förhoppningsvis ingen "skada skedd"... men man blir lite "nojjig", det kliar överallt sedan!
(Så idag var vi och fyllde på TBE-vaccinet! Do it, just DO IT!!)
Vi testade hundarnas flytvästar, om de fortfarande gick på...
...och häromkvällen klarnade vädret upp och vi fick äntligen prova båten!
Yiiihaaa! Det var roligt!
Den här var mindre rolig... men han var lugn och fin, låg bara och solade...!
Fem hungriga fågelungar har vi i ett bo vid förrådet! Mamman och Pappan flyger hela dagarna och fixar mat åt dem! Ungarna bara skriker - MER!!!
Korsord på altanen... Båda hundarna låg under filten och sov... fast Wania vaknade till här, hon kan inte missa att bli fotad!
En dag var vi ner till Söderköping och åt glass! Och hos Bagaren köpte vi urgoda jordgubbar! Mums!
En sista hälsning, från en "kompis" på Landet...! Men han verkar ha somnat...? Jaja...
 
Ha det, vi hörs igen!
Ps.
Ds.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hemmafrugrubbel

...i huvudet på en, nu liite äldre, trebarnsmamma...

RSS 2.0